Rubén Vázquez, el constantinenc que ha completat un Ironman

El constantinenc Rubén Vázquez, de 29 anys d’edat, va aconseguir completar el passat 2 de novembre un Ironman, la modalitat més dura de triatló. Després de veure com a conseqüència de la pandèmia s’anaven cancel·lant les proves d’Ironman a les quals s’havia inscrit, a Vitòria durant el mes de juliol i a Lisboa aquest mes de novembre, l’esportista constantinenc va decidir afrontar l’aventura pel seu compte, dissenyant el seu propi circuit.

Les tres disciplines: natació (3,86 km), bicicleta (180 km) i la marató (42,2 km) es van desenvolupar a la província de Tarragona i, durant tot el dia, Vázquez va rebre el suport d’acompanyants que li van fer costat i el van acompanyar en els diferents trams de les proves, i l’escalf d’amics i familiars que també li van donar suport al llarg del circuit i especialment a l’arribada, a la platja de l’Arrabassada.

Després d’un any i mig de preparació, Rubén Vázquez tenia clar que el 2020 havia d’afrontar el repte del seu primer Ironman, i així ha estat. El constantinenc va completar el circuit en 13 hores i mitja, tot i reconèixer que la marca i el temps personal eren el de menys aquesta vegada.

Rubén Vázquez assegura que està molt content per haver completat l’ironman i que té una sensació positiva i d’alliberació.

Una vegada assolit el repte d’aquest primer Ironman, Ruben Vázquez ha explicat a Constantí Ràdio que el seu objectiu de cara al 2021 és preparar-se per participar a l’Ironman de Lisboa, que es posposa fins a l’octubre de l’any vinent.

FOTO: Judit Sabaté