L’Hospital Joan XXIII de Tarragona obre els quiròfans els dissabtes i deriva cirurgies a la Clínica Monegal

L’Hospital Universitari Joan XXIII ha posat en marxa set quiròfans per fer intervencions de cirurgia ambulatòria i de curta estada, de totes les especialitats, els dissabtes al matí. D’altra banda, professionals de l’hospital tarragoní es desplaçaran a la Clínica Monegal per fer operacions d’oftalmologia, urologia i ginecologia. El decret de la Generalitat d’integrar temporalment la xarxa d’hospitals privats al sistema públic ha permès que es pugui augmentar a Tarragona l’activitat quirúrgica per minimitzar l’impacte de la covid en les llistes d’espera.

Es preveu que el Joan XXIII faci prop de 500 intervencions entre els mesos de novembre i desembre, a part de la cirurgia prioritària no ajornable i oncològica que no s’ha aturat.