Els equips del Club Bàsquet Constantí no iniciaran la competició fins al 17 de gener

La Federació Catalana de Basquetbol ha anunciat que, a causa de la prolongació fins al 23 de novembre de les restriccions per la pandèmia, ajorna l’inici de les competicions fins al 17 de gener de 2021. La federació assegura que no pot mantenir el vigent sistema de competició pels seus campionats, per responsabilitat i atenent al fet que la manca de possibilitat de realitzar entrenaments pot provocar lesions no desitjades, a banda de no poder complir amb el període recomanable de preparació per afrontar qualsevol tipus de competició en cas d’un inici immediat. D’altra banda, la federació explica que el volum de jornades i partits no celebrats des del 18 d’octubre (data inicial prevista per l’inici de les competicions) fa inviable la seva recuperació.

La decisió afecta als tres equips del Club Bàsquet Constantí que havien de començar les seves competicions just quan el govern de la Generalitat va decretar la suspensió de totes les competicions esportives no professionals. Pel que fa a les categories de No Promoció (júnior, sub-21, sub-25, sènior), la federació ha anunciat que es replantejaran tots els sistemes de competició i que, per tant, queden anul·lats tots els calendaris que s’havien publicat fins ara (territorial i d’àmbit autonòmic). La federació fixa com a norma general, que els actuals grups de 12 o 10 equips es reconvertiran cadascun d’ells en dos subgrups de 6 o 5, que jugaran pel sistema de bombolla en una primera fase que tindrà un total de 10 jornades.


Julián Valero, president del Club Bàsquet Constantí.

Atenent als nous models de competició, la Federació Catalana de Basquetbol aplicarà un reajustament tant en les “quotes de participació”, com en la quota-llicència de les “tarifes de tramitació de llicències” per a la temporada 2020-2021.