Els actes de celebració dels 20 anys del Patrimoni Mundial de Tàrraco es faran en format virtual

Amb motiu de la celebració dels 20 anys del nomenament del conjunt arqueològic de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco, aquest mes de novembre està previst realitzar una programació especial, que l’evolució de la pandèmia COVID-19 ha obligat a modificar. Serà una programació principalment en línia, com el cicle de webinars que ja s’està duent a terme i on cada dimecres s’analitza algun aspecte rellevant que ha influït en la consideració de la declaració de Tarragona ciutat i del conjunt arqueològic de Tàrraco com a Patrimoni Mundial.

El conjunt arqueològic de Tàrraco està format per 14 elements distribuïts en quatre municipis, entre els quals es triba el conjunt monumental de Centcelles, a Constantí. A Tarragona hi trobem la muralla, el recinte de culte imperial, la plaça de representació del Fòrum Provincial, el circ, el Fòrum de la Colònia, el teatre romà, l’amfiteatre, la necròpolis paleocristiana, l’aqüeducte de les Ferreres (Pont del Diable), la torre dels Escipions i la pedrera del Mèdol. També en formen part la vil·la romana dels Munts a Altafulla i l’arc de Berà a Roda de Berà.

En aquest sentit, els actes institucionals previstos el dia 28 de novembre, s’han substituït per la retransmissió a Tac12 TV d’un programa especial dedicat a l’efemèride. En aquest programa, es comptarà amb la veu de representants polítics i experts en patrimoni i història que donaran la seva visió sobre Tàrraco i l’evolució d’aquests 20 anys de la inscripció a la llista de Patrimoni Mundial per part de la Unesco. A més, es projectarà un vídeo commemoratiu realitzat per a celebrar l’esdeveniment.

A banda dels webinars i l’acte principal, també es podrà seguir la II Jornada de Comerç i Turisme que se celebrarà, també en línia, el 16 de novembre i que tindrà com a protagonista el patrimoni com a reclam a Tarragona.
El dissabte 14 de novembre tots els centres del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) oferiran jornades de portes obertes: Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona, Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i el Conjunt monumental de Centelles (Constantí). El diumenge 29 es tornaran a oferir portes obertes en tots els centres del MNAT amb motiu del 20è aniversari de la declaració.  

Finalment també es podrà veure el resultat de diferents representants d’entitats socials, culturals, esportives de Tarragona que participaran en un videoblog commemoratiu, donant el seu punt de vista sobre el tema. Aquest document estarà disponible properament al web de la commemoració dels 20 anys: www.tarragona.cat/20PatrimoniMundial i es difondrà per les xarxes socials corporatives de l’Ajuntament de Tarragona.