Les xifres de l’atur s’han disparat a Constantí des de l’inici de la pandèmia

El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social publicava ahir les dades de l’atur del mes d’octubre, amb tres persones més desocupades a Constantí, situant la xifra total de persones sense feina al municipi en 711. Unes xifres de l’atur que, des de l’inici de la pandèmia, s’han vist agreujades. Abans de l’inici de la pandèmia, Constantí tancava el mes de febrer amb 585 persones aturades. Des del març, les xifres han incrementat fins a superar el llindar de les 700. Si ho comparem amb les dades registrades a l’octubre d’ara fa un any, l’atur ha augmentat a Constantí en 175 persones.

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, en feia una valoració en el darrer programa “L’alcalde en directe” de Constantí Ràdio. Sánchez assegurava que són unes dades preocupants, que són conseqüència directe de l’impacte de la pandèmia al municipi.

L’alcalde ha recordat que des de l’Ajuntament de Constantí es manté per aquest any una partida de 50.000 euros destinada a subvencionar aquelles empreses que contractin aturats inscrits a la borsa de l’Oficina de Treball municipal, així com també els incentius als nous emprenedors i la creació de noves empreses al municipi. D’altra banda, Óscar Sánchez recorda que s’han incrementat els cursos de formació i s’ha potenciat l’Oficina Municipal de Treball amb la publicació diària d’ofertes laborals.

Tot plegat, tal com ha assegurat l’alcalde, amb  l’objectiu de promoure l’ocupació i fomentar la contractació de persones aturades del municipi.