La Diputació de Tarragona col·labora en 30 projectes científics de la URV que reverteixen en la demarcació

Un total de 30 projectes científics són objecte de l’acord marc que la Diputació de Tarragona signa enguany amb la URV, tal com du a terme des de fa onze anys. Tots aquests projectes, que rebran una inversió de 425.000€ en total per part de la Diputació, pertanyen a diferents àmbits de recerca, si bé responen a un objectiu comú: els seus resultats reverteixen a la demarcació aportant-hi solucions beneficioses per al seu desenvolupament i per al benestar de les persones que hi viuen. L’acord marc amb la URV i el suport als projectes que s’hi recullen és una de les accions de la Diputació que s’emmarquen en l’objectiu 1 del Pla de Mandat de la institució, que fixa el lideratge de l’ecosistema en la recerca del bé comú.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha volgut posar de relleu que es tracta de “projectes de la Universitat Rovira i Virgili, i per tant de quilòmetre zero, que enforteixen la demarcació no només des d’un punt de vista científic i de recerca, sinó que també tenen la capacitat de traduir-se en beneficis per al conjunt del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès”. En aquest sentit, entre els diferents projectes que rebran recursos destaquen els referents a la lluita contra la Covid-19, l’impuls a la biomassa com a combustible alternatiu, l’impuls al turisme i a l’economia en general, o l’habitatge, una de les grans demandes socials dels temps actuals, que s’accentua d’ençà de la crisi del coronavirus.

Amb la presentació de l’acord, en un acte que ha tingut lloc aquest dijous al Palau de la Diputació, totes dues institucions han refermat, un cop més, la seva voluntat d’anar de bracet treballant per millorar les condicions de vida a la demarcació a través del foment del coneixement. En aquest sentit, la rectora de la URV, M. José Figueras, ha destacat que “la Universitat, com espai on resideix la ciència i el coneixement, ha de convertir-se en un dels motors de recuperació de la societat que ens ajudi a superar aquests moments d’incertesa provocats per la pandèmia de la Covid-19. Però per tal que això sigui possible, ens cal l’ajuda i la col·laboració d’ens com la Diputació de Tarragona”.

La rectora també ha posat de relleu “l’excel·lent sintonia de la URV amb la Diputació a l’hora de proposar projectes en àmbits com la sostenibilitat, la socialització del coneixement, la retenció i atracció de talent, l’ordenació territorial o l’emergència climàtica i la transició energètica, que acaben tenint la seva repercussió al territori i que estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. De la seva part, el diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació, Pere Granados, ha fet èmfasi en l’adaptació dels diferents projectes a la realitat actual derivada de la pandèmia, per tal d’afavorir el desenvolupament econòmic del territori: “l’enhorabona a tot el territori, perquè d’aquí en sorgiran una sèrie d’estudis beneficiosos per al conjunt de la ciutadania. L’èxit rau en la col·laboració entre administració pública, la societat civil i el coneixement”. A la presentació de l’acord ha assistit, així mateix, el vicerector de Transparència i Innovació de la URV, Francisco Medina.