Els Mossos detenen sis responsables de Messer Ibérica i Carburos Metálicos

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous sis persones de les empreses Messer Ibérica i Carburos Metálicos, totes dues empreses situades al polígon químic nord de Tarragona. Un dels detinguts és el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado, pertanyent a la direcció de Messer Ibèrica, com a presumpte autor dels delictes d’estafa, falsedat documental i suborn, han informat a EFE fonts pròximes al cas.

Els sis detinguts són sospitosos d’una estafa multimilionària per haver falsificat, presumptament, dades per a obtenir un contracte més avantatjós amb la companyia elèctrica que subministra a aquestes plantes químiques.

En falsificar el tram tarifari, el subministrament era més econòmic amb el que també augmentaven la seva competitivitat en el mercat.

Aquestes irregularitats haurien començat en la dècada dels 90 del segle passat i el seu cost s’elevaria almenys a 100 milions d’euros.

Els detinguts han estat traslladats a les dependències de la comissaria central dels Mossos d’Esquadra a Tarragona mentre l’operació policial continua oberta.

Segons informen fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d’instrucció 2 de Tarragona té oberta una peça separada, que en aquests moments encara es troba declarada secreta, en el marc de la qual aquest dijous s’han produït les detencions policials. Aquesta peça separada deriva d’una peça principal que es troba oberta per delicte urbanístic, prevaricació i malversació, entre d’altres i on hi ha gairebé una vintena d’investigats. En la peça principal s’investigarien irregularitats en la concessió de llicències d’obres d’una planta de Messer al Morell -l’any 2009 i una posterior ampliació el 2012.