El Morell prepara un nou estudi de la qualitat de l’aire amb la URV i la UPC

L’Ajuntament del Morell (Tarragonès) està treballant per iniciar, a principis de l’any vinent, un nou estudi de la qualitat de l’aire conjunt entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El consistori destinarà 12.000 euros al nou anàlisi, que serà més complet perquè cada universitat analitzarà qüestions diferents. D’una banda, el Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica (TecnATox) de la URV recollirà mostres durant quatre setmanes per determinar els nivells associats a partícules PM10 en aire d’arsènic, cadmi, crom, níquel, plom i vanadi. Posteriorment, avaluarà els possibles riscos per a la salut associats a la seva exposició per part de la població.

D’altra banda, en una primera fase, el Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la UPC dissenyarà, construirà i desplegarà un programa de control continuat d’episodis a través d’una xarxa de sensors en continu, que registraran els Compostos Orgànics Volàtils (COVs) en cinc punts de l’àrea urbana. Aquest programa permetrà fer un control químic en episodis d’olor o molèstia durant els pròxims anys al municipi.