El reglament de xarxes elèctriques tancades per a la indústria química podria estar enllestit a finals de mes

El Ministeri de Transició Ecològica preveu enllestir per a final de mes el reglament de xarxes elèctriques tancades per a la indústria química, un dels principals reclams del sector de la indústriqa química tarragonina. La ministraTeresa Ribera ha datat per a final de mes l’esborrany del reglament de xarxes elèctriques tancades per a la indústria química. Ho ha afirmat aquest dimarts al Senat a pregunte de la senadora tarragonina per ERC Laura Castel. La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha assegurat que aquesta fórmula energètica és una opció “molt raonable i molt intel·ligent” des del punt de vista de la millora de la gestió i la capacitat d’utilització de l’energia de proximitat en grans pols industrials amb indústries de mida mitjana i gran. Per tant ha opinat que es tracta d’una alternativa “molt encertada” per al polígon industrial de Tarragona.

Segons ERC, es calcula que l’estalvi de costos energètics amb una xarxa tancada és de l’ordre del 30%. El partit recorda que el desembre del 2018 el govern estatal va modificar la Llei del Sector Elèctric per permetre crear xarxes d’aquest tipus, amb un termini de sis mesos per redactar el reglament que ha de regular el procediment i els requisits per a l’autorització administrativa. Castel ha retret a la ministra aquest “any i mig de retard” durant el seu torn de paraula a la cambra alta espanyola. L’aplicació d’aquest sistema energètic comportarà 1.600 llocs de treball nous i inversions per valors de 1.000 milions d’euros a la zona del Camp de Tarragona.