Salut descarta un confinament domiciliari ara per ara però alerta que la desacceleració “està lluny de l’objectiu”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat un confinament domiciliari ara per ara a Catalunya i ha remarcat que cal anar «pas a pas» i «donar temps» a les mesures en vigor. Coincidint amb la petició d’Astúries, que ha sol·licitat un confinament domiciliari a la seva comunitat, Vergés ha insistit que tot i que no descarten «absolutament res» ara mateix «les mesures adients» són les que s’han aplicat les darreres setmanes. Amb tot, la consellera de Salut ha apuntat que la «desacceleració» en el ritme de contagis «està molt lluny de l’objectiu» i ha demanat «no abaixar la guàrdia». En aquest sentit, ha detallat que el 83% de les UCI catalanes estan plenes, i un 57% d’aquests llits estan ocupats per pacients covid.

Vergés també ha admès que té constància de desprogramacions en alguns centres hospitalaris però ha assegurat que es tractat de casos «puntuals». La consellera ha defensat les mesures preses fins ara–tancament de restauració, toc de queda i confinament municipal els caps de setmana, entre altres- i ha demanat esperar a veure els resultats que donen. Sobre aquestes restriccions, Vergés ha remarcat que «comencen a fer efecte» però ha assenyalat que encara estan «lluny» de l’objectiu, que és situar l’índex Rt per sota de l’1 i rebaixar els casos diaris a 1.000.