L’informe de DNV GL situa la descomposició tèrmica de l’òxid d’etilè com a principal hipòtesi de l’explosió d’IQOXE

L’informe elaborat per l’empresa DNV GL per encàrrec de la Generalitat per conèixer les causes de l’explosió a IQOXE (La Canonja) el passat 14 de gener apunta que la principal hipòtesi del sinistre va ser la descomposició tèrmica de l’òxid d’etilè. Per DNV GL, la descomposició que hauria derivat en la deflagració probablement va estar precedida per la generació d’un punt calent, que segons algunes evidències obtingudes estaria causat per un incendi previ a prop del reactor.

La companyia també remarca les limitacions que ha tingut per fer l’informe i que, per tant, no ha pogut establir la causa de l’explosió, sinó únicament establir hipòtesis. L’anàlisi també fa recomanacions per evitar que es produeixin els supòsits estudiats.