IQOXE assegura que persones han declarat al jutjat de manera “orquestrada” per “construir un relat fals”

IQOXE ha assegurat que hi ha diferents persones “més o menys vinculades a l’empresa” que han declarat en seu judicial en contra de la companyia de manera “orquestrada des de fora” per tal de “construir un relat que no es correspon amb la realitat”. És una de les conclusions dels responsables de la química després d’haver analitzat el sumari de la causa penal oberta pel jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona arran de l’explosió del 14 de gener en un reactor que va acabar amb la vida de tres persones. En una roda de premsa telemàtica, el portaveu i advocat Javier Fontcuberta ha apuntat que “no hi ha cap fet objectiu a la causa” judicial que apunti que IQOXE incomplia “cap de les normes exigibles”.

Fontcuberta ha afirmat que hi ha un “relat que no es correspon amb la realitat” elaborat per diferents persones, de les quals no n’ha volgut dir el nom. “Hi ha una evolució en les declaracions de les persones que van totes en la mateixa direcció. Totes amb el mateix patró. L’experiència ens diu que no estem davant d’una casualitat”, ha assenyalat. L’objectiu seria responsabilitzar l’empresa del sinistre. El portaveu ha assenyalat que “IQOXE ha complert en tot moment amb les normes que li són d’aplicació” i que al sumari ,”de 3.000 fulls”, “no hi ha cap document que acrediti el contrari”.