Els centres educatius valoren positivament el primer mes de curs escolar i destaquen l’esforç d’adaptació d’alumnes i professors a les noves mesures

El passat 14 de setembre donava el tret de sortida el curs escolar 2020-2021. Sis mesos després de l’inici de la pandèmia i del tancament de les escoles, i havent passat el confinament i les vacances d’estiu allunyats de les aules, els alumnes tornaven als centres educatius per iniciar un curs atípic marcat per la incertesa i per tots els esforços que els centres han hagut de fer per elaborar protocols d’actuació i d’obertura, adaptant-se a les mesures sanitàries exigides.

En plena segona onada de la pandèmia, i tot i anunciar-se mesures més dràstiques i noves restriccions per fer front a l’increment de casos de Covid-19, el Govern de la Generalitat no contempla el tancament dels centres educatius. Un mes i mig després de l’inici de curs, els equips equips directius de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles i l’Institut de Constantí, així com també la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, fan una valoració positiva. En termes generals, han volgut destacar molt positivament l’adaptació de l’alumnat i el professorat a les noves mesures, subratllant la implicació de tots ells i l’exercici de responsabilitat que això ha suposat.

Fernando Martos, director de l’escola Mn. Ramon Bergadà.
Samuel Montes, director de l’escola Centcelles.
Mercè Grané, directora de l’Institut de Constantí.
Dolors Fortuny, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí.

Els directors i directores també envien un missatge de serenitat i optimisme a la comunitat educativa, fent una crida a no abaixar la guàrdia i a respectar el compliment de les mesures de prevenció per evitar riscos, sobretot fora dels centres.