La colla C.O.C.A convida a la ciutadania a gaudir de la festa #laveïnadragonina des de casa

Aquest dissabte 31 d’octubre tindrà lloc la jornada festiva #laveïnadragonina, que un any més organitza l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. i que té com a protagonista aquest emblemàtic element del bestiari popular constantinenc. La situació d’alarma motivada per la segona onada de la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions i mesures excepcionals imposades per fer front a la situació han fet que aquest any la celebració s’hagi hagut de reduir a un format més auster. D’aquesta manera, no es faran totes les activitats tradicionals que cada any portaven al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari.

La jornada començarà a les 18 h amb un passeig de la Dragonina pels carrers del poble. El recorregut s’iniciarà des de l’antic escorxador i farà un recorregut pels principals carrers del municipi. Ho ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio una de les representants de la colla COCA, Verónica San Martin.

Per motius de seguretat i per evitar aglomeracions als carrers, la premissa és que aquest recorregut es gaudeixi des de les terrasses, balcons i finestres. Els actes finalitzaran a les 20 h amb l’espectacle pirotècnic “Engalanant el cel”, que es podrà contemplar des dels balcons i finestres mirant en direcció a la Piscina Municipal.

Una altra de les representants de l’associació, Africa San Martin, ha demanat a la ciutadania que es gaudeixi de la festa des de finestres, balcons i terrasses sense sortir de casa.

La campanya #laveinadragonina, que arriba ja a la seva cinquena edició, es basa a personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.