Els bars i restaurants de Constantí viuen el tancament entre la indignació i la resignació

La setmana passada entrava en vigor la mesura excepcional aprovada pel Govern de la Generalitat del tancament de tots els bars i restaurants de Catalunya durant un període de 15 dies per intentar combatre la transmissió de la Covid-19, tot reduint els contactes socials. Aquesta ordre de tancament ha suposat un cop molt dur per a un sector que ja va quedar fortament colpejat durant els mesos de confinament. Amb aquesta mesura, bars i restaurants han hagut d’abaixar novament la persiana i només poden obrir aquells que ofereixen menjar per emportar o servei a domicili.

El sector de la restauració i l’hosteleria viu aquesta situació entre la indignació i la resignació. A Constantí són diversos els establiments que, tot i no poder acollir els clients als seus locals, ofereixen aquesta alternativa de preparar menjar per emportar o a domicili, una alternativa que segons diuen, no els hi surt a compte. Molts altres bars i restaurants han optat per no oferir aquest servei, i a dia d’avui el futur del sector dibuixa un panorama molt complex. L’anunci fet aquest diumenge pel Govern de la Generalitat d’aplicar el toc de queda a Catalunya entre les 10 de la nit i les 6 del matí, i el fet que els establiments que preparen menjar per emportar hagin de tancar a les 21 hores suposa una nova dificultat. Escoltem el testimoni del xef i propietari del restaurant El Casino de Constantí, Dani Jordana.

El tancament de bars i restaurants decretat pel Govern per combatre la segona onada de la pandèmia de coronavirus ha tornat a disparar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a Catalunya: en només una setmana s’han elevat en 4.871 expedients al sector i han afectat un total de 41.054 treballadors.