L’empresa de Constantí, AFEPASA, impulsa una entitat que promou l’ús del sofre

L’empresa de Constantí, Azufrera y Fertilizantes Pallarés (AFEPASA), és una de les impulsores de Sulphur Association, una nova entitat que reuneix als principals productors de sofre a Espanya. Els seus objectius són, entre altres, promoure l’ús del sofre en diversos sectors on aquesta matèria prima té un gran potencial com l’agricultura, i actuar com a representació davant l’administració pública en defensa dels interessos dels associats. Per a la consecució d’aquests objectius, Sulphur Association realitzarà accions com l’organització de sessions formatives i congressos sobre el sofre, la col·laboració amb universitats i centres tecnològics en estudis sobre aquesta matèria primera, promoure un flux de comunicació estable i fluid amb les administracions públiques, i realitzar campanyes de publicitat a Espanya i la Unió Europea sobre els beneficis del sofre, entre altres accions. Com dèiem, un dels impulsors d’aquesta entitat és Azufrera y Fertilizantes Pallarés S.A.U. (AFEPASA), una empresa de Constantí que té presència 82 països dels 5 continents, amb una quota de mercat del 40% en l’àmbit europeu pel que fa al sector del vi. Els altres dos impulsors de Sulphur Association són Julio Cabrero y Cía. S.L. i Productos AJF S.L.

Representants de la recentment creada associació han assenyalat que “el sofre porta sent un producte clau en l’agricultura des dels seus inicis en l’època romana i actualment existeixen fitosanitaris en base sofre registrats en 1976. Durant tots aquests anys ha demostrat ser un producte sostenible per al medi ambient i altament eficaç contra àcars i oïdi en una àmplia varietat de cultius, destacant la vinya”. “Mai ha presentat resistències i es tracta d’un mineral natural que trobem dia a dia en la naturalesa, tractant-se del fitosanitari més venut a Europa i el món, i Espanya la major potència mundial en capacitat productiva”, afegeixen.