L’esport no professional aturarà les competicions 15 dies per ajudar a contenir els brots del coronavirus

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana. Així ho ha confirmat avui el PROCICAT com a mesura dins les restriccions severes del govern català per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies. En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretaria general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha explicat que “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”. Aquesta decisió, que encara haurà de validar un jutjat, no afectaria els entrenaments i farà posposar competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria en l’àmbit català. Aquestes competicions ja previstes s’hauran de recol·locar al calendari.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha assegurat que “són conscients de la situació” que estem vivint i “ho acceptem amb resignació”. Esteva ha afegit que volen ser “contundents afirmant que l’esport no és el problema” i que tot i que hi han hagut casos, s’ha actuat per garantir la traçabilitat i aplicar tots els protocols d’acord amb la Secretaria General de l’Esport i Salut.

Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que es pugui retornar a l’activitat i que si en 15 dies no ha millorat la corba, es pugui reobrir la competició federativa per garantir la normalitat esportiva al país.