La Biblioteca torna a engegar el projecte “Mirmiga” en col·laboració amb les escoles

Aquesta setmana es torna a engegar el projecte “Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau!” que promou la Biblioteca Municipal de Constantí en col·laboració amb les escoles del municipi: Escola Centcelles i Escola Mn Ramon Bergadà. Es tracta d’una de les activitats periòdiques que s’organitzen des de fa anys en el calendari d’activitats de la Biblioteca. Tenint en compte la situació actual per la Covid-19 i seguint les recomanacions sanitàries, durant aquest curs s’aplicarà un protocol amb un seguit de mesures de prevenció i seguretat.

Les visites es realitzaran amb grups estables i amb totes les mesures d’higiene i seguretat: l’ús de la mascareta, la higiene de mans i mantenir la distància de seguretat. A més, aquest any les visites setmanals es faran amb grups exclusius de cadascuna de les escoles. Ho ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio la directora de la Biblioteca Vanesa Gutiérrez.

Gràcies a aquest projecte, tots els escolars del municipi realitzen una visita per trimestre a la Biblioteca. Aquestes visites es divideixen en dues parts: una activitat d’animació a la lectura a càrrec d’un contacontes professional i una sessió de formació d’usuaris sobre el funcionament de la biblioteca a càrrec del personal bibliotecari.

El passat 14 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, es posava en marxa l’horari d’’hivern a la biblioteca que s’ha ampliat aquest any. A banda de les visites escolars, també s’han reiniciat activitats habituals com el Club de Lectura o el club de Lectura Juvenil, que també aplicaran les mesures d’higiene i seguretat corresponents.

Pel que fa a les activitats com sessions de contes infantils, tenint en compte les limitacions d’aforament a causa de la pandèmia, aquest any es realitzaran de manera excepcional a l’aire lliure i els dissabtes al matí. Per tal de participar en aquestes activitats caldrà demanar cita prèvia.