Jornada de portes obertes Centcelles amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona se suma a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), que tindran lloc aquest cap de setmana (dissabte i diumenge dies 10 i 11 d’octubre). Durant aquests dos dies s’oferiran jornades de portes obertes a totes les seus del MNAT com és el cas del Conjunt Monumental de Centcelles, que es podrà visitar de manera gratuïta dissabte i diumenge.

Com a novetat, en aquesta nova edició de les JEP, i seguint el lema proposat pel Consell d’Europa “Patrimoni i Educació”, el MNAT proposa un taller de creació de models 3D a partir de la fotogrametria, d’una manera senzilla i atractiva: “Desperta el patrimoni del MNAT”, un taller didàctic i participatiu per descobrir el patrimoni d’una manera diferent: a partir de la fotogrametria. Una tècnica de captació d’imatges que consisteix en l’elaboració de models 3D a partir de fotografies. Amb aquesta activitat, es podran descobrir les col·leccions del MNAT d’una altra manera, i amb els telèfons mòbils els participants podran aprendre a crear models 3D de les peces del museu.

L’activitat es farà el dissabte dia 10 a les 10.30 i a les 17 h i el diumenge 11 a les 10.30 h, al Tinglado 4 del Moll de Costa. L’aforament és limitat i per participar cal fer reserva prèvia a https://www.mnat.cat/activitats. Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.