Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT pel fort vent generalitzat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu avui divendres a tot Catalunya excepte les comarques de l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès i Osona. El fort vent afectarà sobretot demà al matí el Barcelonès i l’àrea metropolitana.

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent. A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Prealerta PROCICAT onatge
Protecció Civil manté la prealerta del Pla PROCICAT per onatge per la previsió de l’SMC d’onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral de Catalunya avui divendres i fins dissabte al matí. Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa.

Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.