Constantí acull una nova campanya de donació de sang

L’Escola d’Adults de Constantí ha acollit aquest dimecres 30 de setembre una campanya de donació de sang, que ha comptat amb una elevada participació. La resposta de la ciutadania ha estat molt bona i s’han realitzat 31 donacions, quatre d’aquests donants eren nous. Aquesta jornada ha estat organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí. Durant la donació es van prendre les mesures de precaució adequades: els donants es van poder rentar les mans i disposaven de gel esterilitzant, es va guardar la distància mínima amb la resta de persones i se’ls va donar un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari. També se’ls va prendre la temperatura i el personal sanitari portava guants i mascareta. Des del consistori constantinenc, a través de les xarxes socials oficials, s’ha donat les gràcies a la col·laboració ciutadana i s’ha agraït la solidaritat dels convilatans en les circumstàncies actuals a causa de la pandèmia per la Covid-19.

L’anterior campanya de donació de sang a Constantí es va fer el passat mes de març, en plena pandèmia, al Pavelló Poliesportiu municipal. El Banc de Sang i Teixits va fer una campanya especial per recollir reserves donada la situació excepcional provocada pel coronavirus. En aquella ocasió van ser prop de 40 les persones que hi van participar. La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

De fet, les donacions de sang de les primeres setmanes de tardor són essencials per incrementar les reserves després de la baixada de l’estiu. Després dels mesos de juliol i agost, avui hi ha sang per als propers 7 dies, quan el nivell òptim són 10. Alguns grups sanguinis, a més, disposen de 4 o 5 dies de reserves. A més, la situació excepcional d’aquest 2020 ha fet que, durant l’estiu i en les properes setmanes, les necessitats de sang siguin altes amb la represa d’intervencions ajornades durant l’inici de la pandèmia.