La FCF anuncia el seu protocol per a les competicions esportives 2020-2021

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha fet públic aquest dimarts el protocol covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català, que donaran inici el pròxim cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. Després de rebre el vistiplau per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’FCF ha posat a disposició de tots els seus federats i federades, clubs i públic en general la pauta a seguir per a minimitzar el risc de contagi de covid-19. Totes aquestes mesures afecten a les competicions de Primera Catalana en avall i també en les de futbol base.

En l’àmbit esportiu, el protocol preveu la creació d’un responsable d’activitat per club, el manteniment de grups estables en cada equip i l’activació d’una declaració de responsabilitat en el cas de federats i federades. A més, el document recull els termes per la zonificació de la instal·lació, entre l’àrea esportiva i l’àrea de graderia, a més de contemplar l’ús de les banquetes per a suplents i tècnics. L’ús de vestidors, les especificacions per als desplaçaments i la desinfecció d’instal·lacions i material esportiu són altres aspectes que tracta el protocol.

Pel que fa a l’entrada als camps, el protocol permet l’assistència de públic, en els partits corresponents a les categories que organitza la FCF. Serà d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de mascareta en tot moment i el manteniment de la distancia de seguretat entre persones. Alhora, es recomana un màxim de dos acompanyants per jugador o jugadora menor d’edat.

A l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 2000 persones en espais sectoritzats, o un màxim de 3000 persones amb seients preassignats. El club o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.