Constantí Ràdio inicia la programació de la temporada 2020-2021

Constantí Ràdio (97.9 FM) ha iniciat aquesta setmana la nova programació de la temporada 2020-2021 amb la qual l’emissora local continua apostant per la seva tasca de divulgació de la informació local i comarcal i manté l’essència i el gruix de programació que s’ha anat consolidant al llarg de les darreres temporades amb diverses novetats. La programació d’aquesta temporada s’emmarca dintre del context de la pandèmia de la Covid-19 i l’emissora aplicarà una sèrie de mesures de prevenció, higiene i seguretat en relació als programes que es realitzen per part del personal treballador i col·laboradors/es externs.

Entre els programes destaca la continuació del magazín matinal “Un dia més”, de dilluns a divendres de 12 a 13 h, conduït per Jordi Martínez i Noelia Silvero, amb entrevistes als principals protagonistes de l’actualitat i amb diverses seccions relacionades amb els temes d’actualitat, opinió, cultura i altres més enfocades a l’àmbit local, donant ressò a totes les activitats programades per les entitats i associacions del municipi. Durant la setmana, comptaran amb espais com “Salut i benestar” a càrrec del personal tècnic de la Farmàcia BCN10 de Constantí; “El Rebost de la Paqui”, un espai de cuina on la Paqui Torres ens aporta tot tipus de receptes i consells culinaris. La Biblioteca Municipal també col·laborarà, com és habitual, amb les seves recomanacions literàries setmanals. I una de les novetats és que aquesta temporada s’incorpora un concurs setmanal “El Racó de les lletres. L’Univers literari” amb la col·laboració de l’Associació Literària de Constantí.

L’Informatiu, que es manté cada dia a les 13 hores i redifusió a les 15 h i com a novetat a les 21 h, un espai íntegrament d’informació local i comarcal, completa la proposta informativa i l’eix central de la programació dels matins, que es complementarà amb les edicions de matí i migdia de l’espai “Notícies en Xarxa” de La Xarxa de Comunicació Local. Els caps de setmana, dissabte i diumenge (a les 10 i les 14 h) el “Resum Informatiu setmanal” repassarà les informacions més destacades de la setmana en l’àmbit local. Els espais “L’alcalde en directe” i “Grups municipals” continuaran repassant l’actualitat política municipal una vegada al mes. A banda, l’emissora local continua amb l’aposta d’oferir la possibilitat d’escoltar tots els Plens Municipals que celebri l’Ajuntament de Constantí, a l’espai “El Ple municipal”, que s’emetrà el dia després de cada Ple a les 10 h.

La informació esportiva dels equips locals també continua a la graella aquesta temporada amb el programa “Fora de joc”, amb Borja Arrizabalaga, cada dilluns a les 22 hores. També trobarem “Alimentació i salut”, amb consells nutricionals a càrrec de la nutricionista Stephanie Chávez. Entre les grans novetats d’aquesta temporada hi trobem la ràdionovel·la “La decisió de Juliette”, que s’emetrà a partir del mes d’octubre, basada en la novel·la de l’escriptor local, Xavier Reinoso i protagonitzada per membres de l’Associació d’Amics del Teatre “Les Forques”.

La graella de programació manté espais ja històrics a l’emissora com el programa d’entrevistes dedicat al món de les arts i la cultura “Arran de vers, a frec de llavi” amb la poeta i rapsode Isabel Ribera, o la poesia i la literatura amb “Animals” amb Alex Caburrasi i Núria Moreno. També aquesta temporada podrem continuar gaudint de “El club de 6è”, un espai de contes radiofònics en què els protagonistes seran els alumnes de 6è de primària de les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà. La programació es complementarà amb seccions i programes de La Xarxa com “Fem Salut”, “Via verda”, “Peluts” o “Sound System”.

I la música continuarà sent un dels grans eixos de la programació, amb espais dedicats a una àmplia diversitat d’estils que van des del pop-rock amb “Rock on the road”, la música clàssica amb “Esencias musicales”, a càrrec de Luis Suárez; i dues grans novetats en l’apartat musical seran el programa “House is the answer” un ràdio show presentat pel DJ constantinenc Jordi Alcañiz, per a tots els amants de la música electrònica i del house music. I aquest any també s’estrena l’espai “Tresors de la cançó francesa”, on cada setmana descobrirem els cantants i les melodies més recordades de la cançó francesa, amb Xavier Reinoso. A banda, la programació es completa amb una àmplia selecció musical i els èxits de totes les dècades.

Constantí Ràdio, al 97.9 FM, també es pot seguir via internet a www.constantiradio.cat o a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, i també pels canals de la TDT dedicats a les ràdios locals.