La campanya de l’oliva d’aquest any a Constantí serà més fluixa que la de l’any passat

Aquest any es preveu una davallada de la producció de l’oli d’oliva a Constantí. Després de la bona collita de la campanya passada, enguany es preveu que hi hagi una caiguda important per diversos motius com són la falta de precipitacions durant l’estiu, el mal quallat en algunes zones productores i l’alternança pròpia d’aquest cultiu, amb un any bo seguit d’un de més fluix.

Ho ha confirmat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio el president de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Constantí, Josep M. Salvat, qui també ha expressat que no veu difícil la possibilitat de celebrar la festa de l’oli nou en el format en què s’ha fet en els darrers anys a causa de la pandèmia per la Covid-19.

La setmana passada, des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es parlava d’un 33 % menys de producción d’oli d’oliva a Catalunya respecte la campanya passada –de 35.750 tones a unes 24.000-. La davallada serà més acusada a Tarragona i l’Ebre, on es preveuen unes 13.000 o 14.000 tones davant les 25.300 de la campanya passada, que va ser molt bona.