S’inicia un curs escolar 2020-2021 marcat per l’excepcionalitat

Aquest dilluns 14 de setembre, ha donat el tret de sortida el nou curs escolar 2020-2021, un curs atípic marcat per la incertesa i per tots els esforços que els centres educatius han hagut de fer per adaptar-se a les mesures d’higiene i seguretat en el context de la pandèmia de la COVID-19. Les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles i l’Institut de Constantí han estat treballant intensament al llarg d’aquests últims mesos per establir un protocol d’actuació que garanteixi un retorn segur a les aules. En aquests plans d’actuació que han elaborat cadascun dels centres es preveuen mesures com les entrades i sortides esglaonades, ús de mascareta obligatori a partir dels 6 anys, grups de treball i de convivència estables, diferents torns per a l’ús de menjador, control de temperatura, neteja de mans, kits de desinfecció específics per a cada aula.

A més, juntament amb la Policia Local s’han establert uns protocols per garantir la seguretat viària i també complir amb les mesures de distanciament social per evitar el risc de propagació de la Covid-19. En aquest sentit, es contemplen mesures de millora de la mobilitat, no únicament a les entrades i sortides, sinó també en els accessos que van cap als centres d’ensenyament, amb un treball de senyalització horitzontal i vertical a tota la zona escolar. Les AMPAs col·laboraran amb la Policia Local per garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat a les entrades i sortides als centres. La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, ha explicat a Constantí Ràdio que s’ha adoptat tots els mitjans per tal que la tornada a l’escola sigui segura.

Durant tot el curs escolar, des de l’Ajuntament de Constantí s’intensificaran les tasques de neteja i desinfecció als carrers de l’entorn i a les entrades i sortides als centres escolars. També es procedirà diàriament i diverses vegades al dia a la desinfecció dels espais exteriors de les escoles (patis i entrades). A l’interior dels edificis escolars es procedirà a la desinfecció 4 vegades al dia, especialment a les zones i espais comuns. Paral·lelament, des del consistori s’han realitzat durant tot l’estiu treballs de millora als centres educatius així com reformes a l’entorn de les instal·lacions.

Des dels centres escolars, el director de l’escola Mn Ramon Bergadà, Fernando Martos, ha explicat a Constantí Ràdio que s’han marcat els objectius d’assegurar al màxim la seguretat dels alumnes al centre, de fer seguiment acadèmic i emocional de l’alumnat i de garantir la seva socialització.

De la seva banda, el director de l’escola Centcelles Samuel Montes ha destacat que s’han hagut de reorganitzar molts aspectes importants de l’escola per garantir el seu bon funcionament i la seguretat dels alumnes.

En el cas de l’Institut de Constantí, la seva directora Mercè Grané ha explica que s’ha posat un marxa un pla d’actuació molt meditat en què s’ha tingut en compte tota la normativa per la covid-19 per garantir la salut de les persones.