Aaron Alfonso, del Club Escacs Constantí, participa aquests dies en el Campionat d’Espanya

El jove Aaron Alfonso, del Club d’Escacs Constantí, participa en el Campionat d’Espanya d’Escacs que es disputa del 31 d’agost al 8 de setembre a Linares, organitzat per la Federación Española d’Ajedrez. Recordem que Aaron Alfonso es va proclamar el passat desembre guanyador del Campionat Absolut Territorial de Tarragona 2019 en el grup A, un esdeveniment esportiu organitzat per la Federació Catalana d’Escacs. Aquest èxit li va donar a Aaron Alfonso el bitllet per participar en el Campionat d’Espanya i automàticament obtenia també una norma de Mestre Català, títol que s’aconsegueix per una acumulació de tres normes (mèrits) al llarg del temps.

El president del Club d’Escacs Constantí, Xavier Cardó, ha explicat a Constantí Ràdio que el torneig es disputa a nou rondes amb un ritme de joc de 90 minuts + 30 segons d’increment per moviment. De moment l’Aaron Alfonso ha disputat quatre rondes i ha obtingut un punt de quatre. Avui divendres tindrà lloc la cinquena partida. Xavier Cardó destaca que és la primera vegada que Aaron Alfonso participa en el campionat d’Espanya, on es donen cita els millors escaquistes. Assegura que es tracta d’una bona oportunitat per agafar experiència.

El campionat compta amb 138 participants. Les partides són diàries, tenen lloc a les cinc de la tarda i es poden seguir en directe a través de www.chess24.com.


Aaron Alfonso en el Campionat d’Espanya d’Escacs. Fotos: Federació Catalana d’Escacs