L’atur repunta lleugerament a Constantí durant el mes d’agost

L’atur registrat a Constantí ha crescut aquest mes d’agost en 5 persones més, revertint el descens experimentat el juliol. Després que la xifra d’aturats es disparés durant el mes d’abril a causa de la crisi del coronavirus, el passat mes de maig l’increment va ser més moderat i al mes de juny no hi va haver variacions, deixant la xifra en 705 desocupats. Ara bé, durant el mes de juliol l’atur va baixar a Constantí en 35 persones, situant el nombre de persones desocupades en 670. Aquest mes d’agost, però, l’atur ha augmentat i a hores d’ara hi ha 675 persones sense feina al municipi. La taxa d’atur registral del mes d’agost és de 22,18%, molt per sobre de la mitjana del Tarragonès que se situa en un 16,15 %. Si ho comparem amb les dades d’ara fa un any, l’atur a Constantí ha augmentat en 201 persones respecte a l’agost de 2019.

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre l’atur ha crescut aquest mes d’agost en 1.182 persones més, revertint també el descens del juliol. En termes relatius, l’evolució respecte el mes passat representa un increment del 2,12% mentre que, en relació amb l’any passat, l’increment és d’un 35,24%, amb 14.815 persones. En total, les oficines d’ocupació de la demarcació tenen aquests moments 56.855 inscrits. La majoria, 32.007 en concret, són dones. Novament, el sector serveis –on s’enquadren les activitats de restauració, hostaleres i turístiques, que es troben entre les més perjudicades per la pandèmia de la covid-19- lidera la destrucció d’ocupació, amb 855 persones més inscrites a l’atur respecte al mes de juliol.