Repsol inverteix en el seu complex de Tarragona per ampliar la seva gamma de polímers

Repsol comptarà el 2021 amb la primera planta de la Península Ibèrica per a la fabricació de polímers d’alta resistència a l’impacte. Per produir aquests materials avançats, la companyia adequarà una de les unitats del seu Complex Industrial de Tarragona, amb un cost total de 32 milions d’euros, entre inversions i altres tipus de desemborsaments. Es tracta d’un producte d’alta especialització, que aporta un gran valor afegit en mercats com el de l’automoció, tant per la seva major lleugeresa com, principalment, per la seva extraordinària resistència a l’impacte, cosa que redunda en una major seguretat dels vehicles.

Aquest tipus de polímers serveixen com a matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen especial fermesa, com panells de portes i instruments. El seu ús en aquestes peces augmenta significativament la protecció de l’habitacle. Aquesta nova gamma de polímers té menor densitat que altres materials alternatius, de manera que a més, contribueix a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia. Aquest projecte reforça el paper de Repsol com a subministrador clau per al sector de l’automoció i companyia compromesa amb el medi ambient, en el marc del seu objectiu d’arribar a zero emissions netes l’any 2050.

Per fabricar aquesta nova gamma de polímers la companyia instal·larà un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l’àrea Química del seu Complex Industrial de Tarragona. Aquest centre petroquímic de Repsol és el més important d’Espanya i en ell s’hi fabriquen diferents tipus de polímers, matèria primera per a infinitat de productes d’ús quotidià.