Èlia Canales buscarà revalidar l’or en el Campionat d’Espanya absolut de tir amb arc

Del 28 al 30 d’agost es disputarà el Campionat d’Espanya absolut de tir amb arc a l’aire lliure, que tindrà lloc al Complex Esportiu de Cantarranas a Madrid. Un campionat en el qual s’espera la participació de l’arquera del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales, qui buscarà repetir la medalla d’or aconseguida l’any passat. Canales arriba en el millor estat de forma possible, després que aquest estiu s’hagi fet amb l’or en el 2n i el 3r Gran Premi d’Espanya organitzats per la Real Federación Española de Tiro con Arco.

El 2n Gran Premi d’Espanya es va celebrar al juliol a les instal·lacions del Polideportivo Puerta de Hierro, a Madrid. Era la primera competició que afrontava l’arquera constantinenca després de l’aturada motivada per la pandèmia de la COVID-19. Èlia Canales va començar la competició superant Ana Maria Chávez en l’eliminatòria de vuitens de final. Ja als quarts de final, superava de forma ajustada l’arquera del Club Arqueros de Pozuelo, María Laorden. A les semifinals s’imposava a Inés de Velasco del Club Sagitta de Tiro con Arco, i a la gran final obtenia la medalla d’or vencent a l’arquera del Club Asirio Tiro con Arco, Leyre Fernández Infante.

I el 3r Gran Premi d’Espanya tenia lloc els passats dies 15 i 16 d’agost al camp de futbol de les pistes d’atletisme Santa María Benquerencia, a Toledo. En aquest cas, la tiradora del Club Tir amb Arc de Constantí no va donar opció a les seves rivals des de l’inici de la competició, tot i l’oposició en la fase d’eliminatòries on va mantenir un emocionant duel amb Inés de Velasco (TCA Sagitta), a qui va superar per només un punt. Una vegada més, Èlia Canales complia les expectatives afegint dues noves medalles d’or al seu palmarès i consolidant-se com l’arquera més en forma del panorama nacional en la modalitat d’arc recorbat femení.