El govern espanyol i les CCAA acorden que la mascareta sigui obligatòria a l’escola a partir dels sis anys

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat que la mascareta sigui obligatòria a l’escola a partir dels sis anys. Caldrà dur-la també quan es mantingui la distància de seguretat de metre i mig. Així ho han acordat a la reunió d’aquest dijous entre el Ministeri de Sanitat, el d’Educació i els consellers autonòmics i, d’aquesta manera, s’endureix l’ús de la mascareta als centres educatius que havia plantejat la Generalitat. Totes les autonomies a excepció del País Basc, que s’ha abstingut, s’han mostrat favorables a la mesura i n’han pactat un total de 29, a més de cinc recomanacions.

Els alumnes s’hauran de rentar les mans almenys cinc cops al dia i se’ls haurà de prendre la temperatura abans de començar la jornada. Cada CCAA podrà decidir si ho fan els pares abans d’anar a l’escola o és el centre qui ho fa a l’entrada o a l’aula. També s’haurà de prendre la temperatura als professors. Així ho han explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d’Educació, Isabel Celaá, en roda de premsa des del Palau de la Moncloa després de la reunió.

Els centres educatius es mantindran oberts tot el curs escolar i hauran de garantir el servei de menjador i de suport lectiu a menors amb necessitats especials, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. L’activitat lectiva serà presencial a tots els nivells educatius però es prioritzarà fins a segon d’ESO. La suspensió generalitzada de l’activitat de forma unilateral per part d’una autonomia només s’adoptarà en situacions excepcionals i caldrà comunicar-ho prèviament al ministre de Sanitat i acordar-ho al Consell Interterritorial de Salut.

Els alumnes s’organitzaran en grups estables de convivència almenys a Infantil i fins a segon de Primària. Les instal·lacions s’hauran de ventilar amb freqüència, almenys uns 10 o 15 minuts, i s’intensificarà la neteja. Als menjadors escolars caldrà mantenir la distància d’un metre i mig i s’establiran llocs fixes per a tot l’any. Al transport escolar també serà obligatori l’ús de mascareta a partir de sis anys i serà recomanable en els alumnes de tres a cinc anys.