El Ple de l’Ajuntament de Constantí aprova obres a l’edifici de l’escola Centcelles i nomena nou Jutge de Pau

Durant els propers mesos es realitzaran obres de reparació del voladís perimetral de la coberta de formigó de l’edifici de l’Escola Centcelles a Constantí. El Ple de l’Ajuntament ha aprovat en la sessió ordinària d’aquest dijous 30 de juliol, que s’ha fet de forma telemàtica, la declaració d’obra d’especial interès per a la bonificació del 95 % en la quota de l’Impost sobre construccions,instal·lacions i obres en la llicència d’obres sol·licitada pels Serveis Territorials d’Ensenyament per a la realització d’aquestes obres de reparació de la coberta de l’edifici de l’escola Centcelles.

L’actuació a realitzar consistirà en la reparació del voladís perimetral de la coberta de formigó de l’edifici de l’escola, per un import segons la memòria del projecte, de 15.000 € amb IVA inclòs. Ho explicava l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez.

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser el nomenament del sr. José Alfonso Pizarro Fernández com a nou Jutge de Pau titular del terme municipal de Constantí. El ple també va donar compte de l’informe de Secretaria i Intervenció adreçat a l’Oficina Antifrau per la denúncia presentada per aquest organisme en relació amb el conveni signat l’any 2012 per la realització d’un estudi d’avaluació de la qualitat de l’aire.

D’altra banda, el ple va aprovar una moció presentada per l’adhesió de Constantí al projecte “Stolpersteine”, d’homenatge als constantinencs víctimes de la deportació als camps de concentració nazis. D’acord amb aquesta moció, Constantí vol recordar i mantenir viva la memòria de les 8 persones constantinenques que van ser víctimes de la deportació nazi i que van perdre la vida al camp de concentració de Mauthausen.

El projecte està coordinat a Catalunya pel Memorial Democràtic i consisteix a col·locar unes llambordes individualitzades amb els noms de les persones deportades als camps de concentració nazis. A més, es realitzarà un projecte pedagògic per a la preservació de la memòria històrica. La portaveu del PSC a Constantí, Dolors Fortuny, defensava la moció.

També es van aprovar mocions de denúncia de l’espionatge polític per demanar aclarir els fets de l’anomenat “Catalangate”, una altra de rebuig a la proposta del govern espanyol de sostraure els estalvis dels Ajuntaments en forma de préstecs, i una altra moció en suport a les energies renovables i per la implantació de criteris d’integració paisatgística, protecció agrícola i d’equilibri territorial.

Es presenten els comptes de l’exercici 2019 amb endeutament zero i equilibri patrimonial
Abans del Ple Ordinari d’aquest dijous 30 de juliol, l’Ajuntament de Constantí va celebrar la sessió de la Comissió Especial de Comptes, en què es va informar de la situació econòmica i els comptes generals del consistori un cop tancat l’exercici 2019. Cal recordar que durant el Ple del passat mes de maig es va donar compte de la liquidació del pressupost corresponent a l’exercici 2019 amb un resultat pressupostari que ha tornat a ser positiu en 470.262,68 €. El consistori continua amb una situació d’endeutament zero, que ha estat habitual al llarg d’aquests darrers exercicis. A l’exercici 2019 s’ha mantingut la situació d’equilibri patrimonial existent durant els exercicis 2017 i 2018.