La Cambra de Comerç de Tarragona s’adhereix a l’Observatori de la Qualitat de l’Aire

L’Observatori de la Qualitat de l’Aire que impulsa Repsol amb la col·laboració de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i que coordina l’Institut Cerdà, ha ampliat aquesta setmana el nombre d’organitzacions que s’integren al projecte, després que el Comitè Executiu de la Cambra de Tarragona hagi aprovat la signatura de la carta d’adhesió, requisit necessari per poder formar part del Consell Assessor de l’Observatori.

Segons informa Repsol, l’Observatori té vocació de continuar creixent en un futur proper, amb noves incorporacions de diferents agents del territori, tant públics com privats, per esdevenir cada vegada més un fòrum representatiu i plural, i establir sinèrgies i projectes conjunts que contribueixin a millorar la gestió de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona. En aquesta línia, en les darreres setmanes diferents ajuntaments del territori han demanat la documentació necessària per a poder iniciar els tràmits d’adhesió a l’Observatori.

L’Observatori fa un seguiment anual dels Compostos Orgànics Volàtils (COV’s) dels municipis de l’entorn dels polígons petroquímics del Camp de Tarragona, mitjançant una metodologia eficient i assumible i validada internacionalment, que dirigeixen la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Eurecat. Aquest seguiment que es va iniciar el 2018 es tradueix en un lnforme-Observatori on es recullen tots els mesuraments realitzats per la URV, la seva anàlisi i la informació necessària per a la seva interpretació, però alhora els reptes i els objectius que tant la indústria química com el territori es volen plantejar per seguir avançant en la gestió adequada de la Qualitat de I’ Aire.