El Govern preveu tenir a l’agost una eina alternativa a les targetes moneder per a l’alimentació d’infants vulnerables

El Govern preveu tenir a l’agost una eina alternativa a les targetes moneder per garantir l’alimentació d’infants vulnerables. Ho ha explicat a Tarragona el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la presentació de la nova unitat Barnahus d’atenció integrada a menors víctimes d’abusos sexuals. Bargalló ha sortit així al pas de la petició que diversos alcaldes, entre ells el de Constantí, han fet a la Generalitat perquè reconsideri el tancament de les targetes moneder vinculades a les beques menjador.

El conseller ha recordat que les beques menjador són per al curs escolar i ha descartat seguir aplicant ara aquesta eina. Sí ha reconegut, però, la tasca dels ajuntaments davant del buit que s’ha creat i ha anunciat l’ajut que estarà disponible el mes d’agost.

Bargalló ha volgut puntualitzar que aquesta és una qüestió que “atén els serveis socials de proximitat”, i ha admès que aquest any és “especialment complexa i necessària”. I pel que fa a la targeta moneder, no creu que sigui la millor manera per solucionar aquesta qüestió, sinó que “en una situació com l’actual és el menjar”.