L’Ajuntament de Constantí reclama a l’Oficina de Gestió Ambiental pels forts sorolls i molèsties que provoca la petroquímica

Després del nou incident que es va produir aquest dimarts a la Planta d’Olefines de Repsol a la Pobla de Mafumet, que va obligar a activar la torxa de seguretat provocant una flamarada molt visible, l’Ajuntament de Constantí ha fet una reclamació a l’OGAU (Oficina de Gestió Ambiental Unificada de la Generalitat de Catalunya) per tal que es prenguin mesures.

Davant d’aquest nou episodi provocat per l’activació de la torxa a la indústria petroquímica, l’Ajuntament de Constantí ha fet arribar un vídeo a aquesta Oficina de Gestió Ambiental per deixar constància dels sorolls forts, constants i molt molestos que estan patint els veïns del municipi des de fa ja uns dies. En aquesta reclamació, se subratlla que és evident que aquests sorolls, en plena temporada d’estiu, afecten de manera directa la salut de la ciutadania.

Per tots aquests motius, l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, demana que s’estudiï el cas i s’informi de qualsevol circumstància referida a aquesta problemàtica.

Decepció per la resposta d’Interior sobre l’episodi de males olors del febrer
Durant aquest mes de juliol, l’alcalde de Constantí ja va manifestar la seva decepció per la resposta del Conseller d’Interior de la Generalitat en relació amb les preguntes que el PSC va remetre a la Mesa del Parlament relatives a la descoordinació de Protecció Civil a l’hora de facilitar informació en l’episodi de males olors del passat 20 de febrer. Recordem que el passat mes de febrer, des de l’Ajuntament de Constantí ja es va fer constar la disconformitat amb els Protocols de Comunicació establerts en relació amb els episodis de males olors que es van produir a conseqüència d’una concentració de gas provinent d’una refineria de Repsol, a la Pobla de Mafumet, que va obligar a activar l’Alerta del PLASEQCAT. Óscar Sánchez mostrava la seva indignació amb la informació rebuda i el desconcert pel fet que mentre que Protecció Civil publicava a través de Twitter que es recomanava el confinament a l’Institut de Constantí, a la resta d’escoles i veïns no se’ls indicava res.

En la seva resposta, el conseller d’Interior Miquel Buch afirma que “en cap cas es va ordenar el confinament ni es va notificar per cap mitjà aquesta ordre de confinament”. Buch conclou que el confinament era una recomanació, no una obligació. L’alcalde de Constantí considera que per a la població en general, davant d’aquest tipus de situacions, resulta difícil discernir entre el que és una ordre o una recomanació i que calen uns protocols d’actuació més clars. L’alcalde ha reiterat que hi va haver una mala gestió de la situació i considera que la resposta del conseller no els hi aclareix res.