L’Ajuntament de Constantí demana a la Generalitat que aclareixi com mantindrà les ajudes alimentàries als infants vulnerables

L’Ajuntament de Constantí reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya que aclareixi com està previst cobrir les necessitats alimentàries de l’alumnat en risc d’exclusió social aquest estiu, després que el departament d’Educació hagi donat instruccions als consells comarcals per tancar la vinculació de les targetes moneder que s’havien entregat a aquell alumnat que tenia una beca menjador per cobrir el tercer trimestre del curs escolar.

En aquesta instrucció el Departament d’Educació manifesta que “finalitzat el curs escolar, i d’acord amb l’esmentat precepte, les targetes menjador deixen d’estar vinculades als ajuts individuals de menjador corresponents al període de suspensió del servei de menjador escolar, sense perjudici que es puguin vincular a altres ajuts o finalitats”. Cal recordar que aquestes targetes moneder es van entregar als alumnes beneficiaris d’una beca menjador, vinculats a famílies en situació de vulnerabilitat social, en el marc del Reial Decret-llei de 12 de març, de mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic de la COVID-19, per evitar aquest tall entre el final del curs escolar i l’inici al setembre.

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, ha mostrat la seva preocupació, perquè amb aquesta decisió, es desconeix si es mantindran aquestes ajudes i amb quina fórmula. “A nosaltres, a l’Ajuntament de Constantí, a principis d’estiu ens van dir que no calia que féssim el menjador social de cada any per a infants i ara ens resulta molt preocupant que el govern de la Generalitat desatengui als infants més vulnerables. A més, se suma a l’actual crisi sanitària, social i econòmica pel coronavirus. No entenem el per què d’aquesta decisió del departament d’Educació. Esperem que rectifiquin”, ha expressat l’alcalde.

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha informat que les targetes moneder que es van repartir a les famílies beneficiàries d’ajuts de menjador escolar el curs 2019-2020 es podran utilitzar fins el proper divendres 31 de juliol. A partir d’aquesta data, les targetes deixaran de ser operatives i el saldo que quedi pendent de gastar ja no es podrà utilitzar.