Salut preveu augmentar la capacitat de PCR fins a 30.000 diàries per estendre-les a contactes “estrets”

Salut preveu augmentar la capacitat de fer proves PCR més enllà de casos sospitosos i vol fer-ne també a contactes “estrets” per detectar, per exemple, casos asimptomàtics. Actualment el sistema públic fa de mitjana 8.000 proves PCR i es vol incrementar la capacitat fins a les 30.000. Per a això, el departament vol reforçar també el seguiment de contactes, ja que ara s’estan detectant entre 5 i 6 contactes per positiu quan en realitat es calcula que s’haurien de detectar entre 10 i 15 contactes estrets.

El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha admès que encara els queda identificar-ne la meitat però s’ha mostrat confiat en la incorporació de 500 gestors covid, que permetrà “una identificació ràpida i àgil” dels contactes. Segons ha dit Argimon, d’aquests 500, ja hi ha 214 gestors reclutats i s’espera que la setmana vinent ja hi hagi reclutat el mig miler previst.

D’altra banda, al llarg d’aquesta última setmana s’ha produït un lleuger repunt de casos positius per coronavirus a Constantí. Segons les dades que facilitat el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través del mapa interactiu de casos positius per població, el nombre de positius acumulats per coronavirus a Constantí a dia d’avui és de 31, per tant en les darreres hores s’han registrat dos nou casos