El professor Emilio Palomares, nou director de l’ICIQ

El patronat de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) ha designat el professor Emilio Palomares com a nou director de l’institut a partir del 28 de setembre. L’investigador valencià agafarà el relleu del professor Miquel Àngel Pericàs, fundador i primer director del centre de recerca. Pericàs romandrà a l’institut com a líder de grup fins que es jubili, el març vinent.

El procés de selecció del nou director de l’ICIQ ha estat supervisat per CERCA (Centres de Recerca Catalans). Inicialment, el Consell Assessor Científic de l’ICIQ va preseleccionar els tres millors candidats a ser entrevistats i, finalment, Palomares ha estat l’escollit.

Emilio Palomares va néixer a València el 1974. Va estudiar Biologia a la UVEG (Universitat de València Estudis Generals). Després de llicenciar-se en biologia (especialitzat en bioquímica) va realitzar la seva tesi de màster en química orgànica sota la supervisió del Prof. Alberto Marco a la UVEG. Després es va incorporar al grup del Prof. Hermenegildo García a l’ITQ-CSIC-UPV (Institut de Tecnologia Química-Centre Superior d’Investigacions Prof. Emilio Palomares, nou director de l’ICIQ Científiques de la Universitat Politècnica de València) on va obtenir el seu doctorat en química el 2001.

El mateix any va obtenir un Beca “Marie Curie” per treballar en el camp dels dispositius moleculars per a la conversió d’energia, sota la direcció del Prof. James R. Durrant (Imperial College London). El 2004, el Prof. Palomares va obtenir una beca “Ramón y Cajal” a l’ICMol-UVEG (Institut de Ciència Molecular-UVEG, València).