Les ràdios locals estrenem dilluns el magazín ‘Obert x vacances’

Mostrar la riquesa del territori d’una manera àgil i explicar les peculiaritats d’un estiu diferent per la situació sanitària són alguns dels objectius del nou magazín radiofònic ‘Obert x vacances’. El programa potenciarà les connexions a l’exterior per saber què passa als carrers. L’espai tindrà dues hores de durada i es podrà escoltar per més de 50 emissores locals, entre elles Constantí Ràdio. Arrencarà amb l’actualitat del dia i evolucionarà cap a l’entreteniment, sense perdre de vista la funció divulgativa. A més, mantindrà una relació fluïda amb els oients, a través del telèfon i les xarxes socials.

Obert x vacances’ explicarà, des del territori, històries i fets que interessaran a qualsevol oient del país. El magazín vol ser un aparador per fomentar el comerç de proximitat, el turisme quilòmetre 0 i qualsevol activitat que es faci als municipis. També vol ajudar disciplines que necessiten més difusió que mai, com les arts escèniques. El magazín tindrà una estructura dinàmica, que s’adaptarà a l’actualitat de cada moment. Començarà amb una qüestió informativa i entrevistarà personatges amb històries interessants. Aquest estiu, en plena pandèmia mundial, també servirà per conèixer persones que no poden desenvolupar amb normalitat la seva feina, empreses que s’han hagut de reinventar per sobreviure o propostes per gaudir del territori sense gastar gaire.

La segona hora d’‘Obert x vacances’ buscarà l’ambient de mercats, càmpings, hotels i activitats industrials del territori. Servirà per saber com passen l’estiu els catalans que viuen a l’estranger i notícies que semblen falses, però que no ho són. Professors d’idiomes explicaran les paraules bàsiques per anar pel món i cuines amateurs i professionals treuran les millors receptes per fer plats d’estiu inoblidables. També donarà consells per mantenir una nutrició idònia i un estat emocional saludable. A més, reivindicarà la ‘Tecnologia per a tothom’. El sector cultural és un dels que més pateix els efectes de la crisi sanitària. El programa preguntarà a cantants i grups com afronten un estiu sense concerts, detallarà amb agents del territori com seran les festes majors confinades. L’humor no hi faltarà, amb monòlegs, pífies i debats sobre temes banals de l’estiu. Hi haurà jocs amb l’audiència, que podrà intervenir a través de trucades, missatges i xarxes socials.

Obert x vacances’ s’estrenarà aquest dilluns 20 de juliol i estarà presentat pel periodista Carles Carvajal de Ràdio Ciutat de Badalona. Es podrà escoltar cada dia, de dilluns a divendres, de 9 a 11h a més de 50 emissores locals i per streaming a laxarxa.cat. Per Constanti Ràdio es podrà escoltar al 97.9 FM, pel canal de la TDT i per internet a www.constantiradio.cat.