ERC al Tarragonès qualifica d'”inadmissible” que, 6 mesos després de l’accident, IQOXE segueixi defugint la seva responsabilitat

La Federació Comarcal d’ERC al Tarragonès denuncia que sis mesos després de l’accident a la planta d’IQOXE, a La Canonja, l’empresa “segueix defugint la seva responsabilitat”. Lamenten la incompareixença a la Comissió d’Investigació del Parlament i qualifiquen d’inadmissible l’informe que ha presentat aquest dimarts l’Institut Químic Sarrià en què es conclou que va explotar el producte que es fabricava i que era “imprevisible”. En un comunicat expressen que les 3 víctimes mortals de l’accident, els ferits i la plantilla del sector petroquímic “no es mereixen l’informe que ha presentat l’IQS” i recorden que aquest informe ha estat encarregat per la mateixa IQOXE.

Des d’ERC al Tarragonès recorden a través d’aquest comunicat que “IQOXE és una empresa sancionada per Inspecció de Treball i amb repetides denúncies del comitè d’empresa”. Per tot plegat, ERC al Tarragonès exigeix “garanties, professionalitat i serietat en la convivència amb la indústria”. Demanen “un informe que redacti concretament què va passar i amb propostes de resolució dels problemes donats aquell 14 de gener”, dia de l’accident i demanen que el procés judicial iniciat per investigar els fets “faci la seva feina per fer justicia”.