La renovació de la xarxa d’aigua dels c/Falset, Girona i Raval de Sant Cristòfol i la millora del carrer Serapi s’inclouen en el PUOSC (2020-2024)

La renovació i millora de la xarxa d’aigua potable als carrers Falset, Girona i Raval de Sant Cristòfol, i la renovació de la pavimentació i serveis del carrer del Serapi són les inversions previstes a Constantí en el PUOSC de la Generalitat per als propers 5 anys (2020-2024). Constantí obté 95.000 euros del 24,5 milions d’euros (MEUR) que aquest nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) invertirà al Camp de Tarragona. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha presentat aquest dilluns a Prades la resolució provisional del PUOSC corresponent al període 2020-2024. El Camp de Tarragona rebrà poc menys del 10 % dels més de 250 milions d’euros que destinarà el govern català en els propers cinc anys a tot Catalunya. Es tracta de la represa per alperíode 2020-2024 d’un Pla d’Obres i Serveis que no es convocava des de l’any 2012 i que ara representarà subvencions directes per a 268 projectes arreu del Camp de Tarragona.

A nivell català, el PUOSC està dotat de 250 MEUR, dividits en dues línies de subvencions. La primera d’àmbit general de 160 MEUR i una d’específica per a municipis de menys de 5.000 habitants amb una partida de 90 MEUR. Així doncs, els municipis petits han pogut optar a un màxim de 370.000 euros, sumant les dues línies. A banda, té la característica que els municipis el poden acumular a subvencions d’altres administracions. En la presentació de la línia d’ajuts, Budó ha destacat que “el Govern i el món local han de treballar com a aliats” i ha posat com a exemple la gestió de la crisi sanitària de la covid-19, amb les mesures que han adoptat els consistoris.