L’editorial constantinenca MSPublishers publica el segon volum de la saga Skørdåt, de Xavier Rull

L’escriptor Xavier Rull ha publicat recentment la novel·la “Skørdåt II. Una ombra esquitllent”, publicada per l’editorial constantinenca MSPublishers. Es tracta del segon volum de la saga galàctica “Skørdåt”, un conjunt d’aventures espacials escrites en català i adreçades al jovent. L’octubre del 2019 ja va sortir el primer volum “Skørdåt I. Nou maneres de morir a l’espai” i a la tardor està previst que surti el tercer volum “Skørdåt III. Al caire de la mort”. Tant el primer volum com el segon tenen la portada feta per l’il·lustrador Diego Garcia (àlies Didac Coliman), també de Constantí.

Xavier Rull ha explicat a Constantí Ràdio que la saga està ambientada al segle XXVII. Hi ha molta corrupció, la societat és decadent i tot està desestructurat per la qual cosa molta gent opta per viure al marge de la llei, com la que s’enrola a la nau espacial Skørdåt. De fet, assegura que un tret en comú de tots els herois d’aquest particular Sistema Solar és que degut a diferents motius són fugitius.

Tot i que és una saga, els volums són autoconclusius. La voluntat de Xavier Rull és publicar fins a sis volums, com a mínim, on aprofundirà en la psicologia dels personatges.

La saga presenta una interessant varietat lingüística que comença pel títol mateix. “Skørdåt” té una lletra del noruec i una altra del suec per donar als lectors la sensació de llengua futura. D’altra banda, tant el primer volum com el segon tenen la portada feta per l’il·lustrador constantinenc Diego Garcia (àlies Didac Coliman).

Xavier Rull, nascut a Falset que viu a Valls, és professor de Filologia Catalana a la Universitat Rovira i Virgili (URV), i la seva passió pel gènere li ve de Darth Vader, el personatge fictici central de la famosa saga d’Star Wars del director George Lucas.

Portada “Skørdåt II. Una ombra esquitllent”