L’alcalde de Constantí qualifica de “decebedora” la resposta d’Interior sobre l’episodi de males olors del febrer

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, ha qualificat de “decebedora” la resposta que ha obtingut per part del conseller d’Interior de la Generalitat a les preguntes que el PSC va remetre a la Mesa del Parlament relatives a les queixes sobre la descoordinació per part de Protecció Civil a l’hora de facilitar informació en l’episodi de males olors produït el passat 20 de febrer. Recordem que l’alcalde de Constantí mostrava la seva decepció amb els Protocols de Comunicació establerts en relació amb els episodis de males olors que es van produir a conseqüència d’una concentració de gas provinent d’una refineria de Repsol, a la Pobla de Mafumet, que va obligar a activar l’Alerta del PLASEQCAT. Óscar Sánchez mostrava la seva indignació amb la informació rebuda i el desconcert pel fet que mentre que Protecció Civil publicava a través de Twitter que es recomanava el confinament a l’Institut de Constantí, a la resta d’escoles i veïns no se’ls indicava res.

En la seva resposta, el conseller d’Interior Miquel Buch afirma que “en cap cas es va ordenar el confinament ni es va notificar per cap mitjà aquesta ordre de confinament”. Buch conclou que el confinament era una recomanació, no una obligació. L’alcalde de Constantí considera que per a la població en general, davant d’aquest tipus de situacions, resulta difícil discernir entre el que és una ordre o una recomanació i que calen uns protocols d’actuació més clars. L’alcalde ha reiterat que hi va haver una mala gestió de la situació i considera que la resposta del conseller no els hi aclareix res.

Óscar Sánchez, alcalde de Constantí.