18 alumnes de l’Institut de Constantí comencen avui les proves de Selectivitat

Dels 26 alumnes de l’Institut de Constantí que aquest curs han obtingut el títol de batxillerat, un total de 18 comencen avui les PAU (Proves d’Accés a la Universitat) que es realitzen del 7 al 10 de juliol, en una convocatòria inèdita marcada per la COVID-19 i que arriba amb un mes de retard respecte a la data habitual. Durant les proves, que es realitzen a la Facultat de Química de la URV (Sant Pere i Sant Pau), els alumnes estaran acompanyats pel seu tutor.

En el conjunt de la demarcació de Tarragona són un total de 3.749 els estudiants que comencen avui les Proves d’Accés a la Universitat, en una convocatòria que és la més nombrosa de la història amb uns 500 alumnes més que l’any passat. Del total d’estudiants que es presenten a les proves a la Universitat Rovira i Virgili, 3.191 provenen del batxillerat, 268 de cicles formatius i 290 són de matrícula lliure.

Un dels principals canvis és la data, ja que les proves s’han endarrerit un mes, de principis de juny a principis de juliol. Un altre és que s’han incrementat les seus per evitar aglomeracions. Enguany, els exàmens es repartiran en 21 tribunals d’examen diferents arreu del territori tarragoní. Set dels tribunals es concentren a Tarrgona, quatre a Reus, quatre a les Terres de l’Ebre i la resta a nuclis estratègics com Vila-seca, Valls, el Vendrell, Calafell, Cambrils i Móra d’Ebre. A més, s’han de complir totes les mesures de prevenció dels contagis, tot i que no serà obligatori fer l’examen amb mascareta.

Els estudiants no han pogut seguir el curs ordinari de manera presencial des del 13 de març i per això s’ha decidit donar més flexibilitat a les proves, tenint en compte que hi ha temari que potser no han pogut seguir tots els estudiants. Per això, hi haurà més opcionalitat a l’hora d’escollir les preguntes a respondre. Així, s’ha flexibilitzat l’optativitat que ja existia en els enunciats dels exàmens, de tal manera que, en línies generals, aquelles parts que abans eren obligatòries amb una única proposta ara inclouran opcions a escollir pels alumnes. Des de la Secretària d’Universitats han destacat però que això no es tradueix en proves més fàcils ja que el rigor continuarà sent el mateix.