Bona acollida del Casal d’Estiu Municipal en la primera setmana d’activitats

Des d’aquesta setmana s’està realitzant a Constantí el Casal d’Estiu Municipal, amb prop de 50 infants participants. Tenint en compte les circumstàncies actuals a causa de la Covid-19, aquest any s’està duent a terme un casal d’estiu adaptat a les mesures de contenció i prevenció del coronavirus amb l’adopció de mesures higiènic-sanitàries excepcionals. El centre neuràlgic és l’escola Mossèn Ramon Bergadà, tot i que també es realitzaran algunes sortides.

La directora del Casal d’Estiu Municipal, Laia Sánchez, ha explicat a Constantí Ràdio que aquesta primera setmana ha tingut molt bona acceptació. Assegura que han estat uns primers dies de retrobaments amb companys i amics, després de tres mesos de confinament.

Com dèiem, enguany el Casal d’Estiu Municipal està condicionat en tot moment a les mesures dictaminades per les autoritats sanitàries i a l’evolució de la Covid-19. En aquest sentit, s’han intensificat les mesures d’higiene amb l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic, i els protocols de seguretat són especials. Laia Sánchez explica que s’han creat grups de convivència independents coordinats pels seus respectius monitors i que es vetlla per mantenir les distàncies de seguretat de 2 metres entre infants. També s’han habilitat diverses portes d’accés i sortida a l’escola.

El Casal d’Estiu Municipal s’allargarà fins al 31 de juliol oferint dues modalitats: el Casal de Lleure i el Casal d’Anglès. Les activitats estan coordinades per un equip de 6 monitors/es de lleure, 4 educadors de la Llar d’Infants Gu-gu i diversos professors/es de l’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens” que s’encarregaran de preparar activitats musicals. La directora del Casal explica que aquest estiu un dels centres principals d’interès serà el coneixement de les entitats i associacions del municipi.

També hi ha previstes diverses sortides com per exemple al riu Francolí i a la vil·la romana de Centcelles.