L’atur a Constantí continua per sobre dels 700 desocupats tot i que es manté estable respecte el maig

Les dades de l’atur del mes de juny a Constantí es mantenen igual que al mes de maig, amb 705 persones desocupades. Després que la xifra d’aturats es disparés durant el mes d’abril a causa de la crisi del coronavirus, el passat mes de maig l’increment va ser més moderat amb 9 persones més aturades al municipi, i aquest mes de juny no hi ha hagut variacions. Així doncs, la taxa d’atur registral del mes de juny continua en un 20,33 %, molt per sobre de la mitjana del Tarragonès que se situa en un 14,66 %. Si ho comparem amb les dades d’ara fa un any, l’atur a Constantí ha augmentat en 273 persones respecte el juny de 2019.

D’altra banda, l’atur registrat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha pujat en una quarantena de persones al juny -representa un lleuger increment del 0,07% respecte al maig. L’augment de l’atur es desaccelera en comparació a l’etapa de plena pandèmia. Així, la xifra total de desocupats se situa en 58.316 persones, segons les dades que ha donat a conèixer el Ministeri de Treball.

L’atur d’aquest juny és un 42,15% més elevat que en el mateix mes de l’any passat. Des d’aleshores, en un any s’han sumat a les llistes d’aturats 17.293 persones. De les 58.316 persones aturades actualment, 25.645 són homes i 32.671 dones. En relació a l’edat, del global de desocupats, 5.466 són menors de 25 anys. La contractació també remunta amb 6.000 nous contractes.