A Constantí s’han presentat 105 ERTO que afecten 1.199 treballadors

1.199 persones treballadores estan afectades per un dels 105 Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació que s’han presentat a Constantí des de l’inici de la pandèmia del coronavirus. Són dos ERTO més que en relació al mes de maig. Així ho revelen les dades publicades per l’Observatori del Treball i el Model Productiu de Catalunya. 91 dels procediments s’han registrat al·legant una causa de força major.

La xifra d’afectats per un ERTO a Catalunya s’ha reduït un 38,2% el mes de juny amb la represa de l’activitat econòmica en molts sectors. Així, si al maig el ministeri espanyol comptabilitzava 618.780 catalans afectats per ERTO, ara la xifra s’ha reduït a 381.968, el que suposa una reducció de 236.812 persones.

Del total de persones que segueixen encara en un ERTO a Catalunya el mes de juny, la immensa majoria, 310.836, estan en un expedient de força major. La reducció del nombre total de persones en ERTO també s’ha anat notant durant el mes, ja que a mitjans de juny encara n’hi havia 487.887. A la demarcació de Tarragona se superen els 6.000 expedients, amb 8.980 persones afectades.