14 víctimes mortals en accidents de trànsit a Tarragona durant la primera meitat del 2020

Un total de 48 persones han mort a les carreteres catalanes en 41 accidentals mortals entre l’1 de gener i el 30 de juny del 2020, un 41,5% menys que en el mateix període del 2019. L’any passat, les víctimes van ser 82. S’ha registrat també un descens del 48,1% dels accidents mortals. En comparació amb el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana s’han reduït un 54,7%, ja que fa una dècada les víctimes eren 106 en el primer semestre.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha apuntat que cal tenir en compte que la baixada s’ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions per la covid-19.Al juny, coincidint amb la desescalada, s’han registrat quatre víctimes mortals, mentre que al juny de l’any passat n’hi va haver 13, el que suposa una reducció del 69,2%. D’altra banda, aquest juny ha estat el mes amb menys mortalitat des que va començar l’any, amb una víctima mortal menys que al març, quan van ser cinc.

Per demarcacions, a les quatre s’ha reduït el total de morts i on més ho ha fet ha estat Lleida, amb una baixada del 46,2%. A la demarcació de Barcelona la reducció ha estat del 41,9%, a Girona del 40% i a Tarragona del 39,1%. En total, s’han registrat 18 accidents mortals a la demarcació de Barcelona, 14 a la de Tarragona, nou a la de Girona i set a la de Lleida. En el mateix període del 2019 van ser 31, 23, 15 i 13, respectivament.