Els Agents Rurals recorden el perill de llençar petards i coets en zones pròximes a vegetació i camps de cereal

El Cos d’Agents Rurals demana molta prudència i la màxima col·laboració ciutadana per evitar negligències entorn a l’ús de material pirotècnic durant la revetlla de Sant Joan i els dies anteriors i posteriors. El Decret 64/1995, de 7 de març, sobre mesures de prevenció d’incendis forestals estableix que està totalment prohibit fer focs d’esbarjo o llençar coets, globus, focs d’artifici, fanalets o altres artefactes que continguin foc en els terrenys forestals o dins la franja de 500 metres que els envolta.

Els agents recomanen que si es llencen coets, es faci sempre en direcció contrària a la zona forestal i a les zones agrícoles amb conreu de cereal.  Precisament, tenint en compte que la meteorologia actual ha demorat els treballs de la sega en aquests conreus, des del Cos d’Agents Rurals es demana no llençar cap tipus de material pirotècnic prop de terrenys agrícoles pel gran risc d’incendi que pot suposar.

Un revetlla marcada per la COVID-19
La revetlla d’enguany estarà marcada per les mesures restrictives derivades de l’emergència sanitària. Per aquest motiu és més important que mai seguir totes les recomanacions establertes per Protecció Civil, especialment pel que fa les mesures d’higiene, de respecte a la distància física i a evitar concentracions o aglomeracions de gent.

Per celebrar un Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, es recomana fer-ho amb grups reduïts i dins l’entorn familiar. Aquests noves mesures, però, no poden fer abaixar la guàrdia sobre les recomanacions de seguretat pròpies de tots els anys. Qualsevol negligència pot comportar l’inici d’un incendi forestal que sobrecarregaria encara més els serveis sanitaris i d’emergències.

Donades les actuals circumstàncies i la incertesa fins fa pocs dies de les mesures aplicables a la diada d’enguany, a dia d’avui s’han sol·licitat aproximadament la meitat d’autoritzacions per a fogueres o activitats amb foc que les registrades en anys anteriors.