Tot Catalunya es troba ja en fase 3 de la desescalada

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el pas a fase 3 de la regió metropolitana de Barcelona i de la de Lleida, després que el Ministeri de Sanitat avalés la proposta del Departament de Salut en aquest sentit. El Govern recupera així el control de tot Catalunya. A més, a partir d’aquest dijous hi ha lliure circulació entre totes les regions catalanes, totes en fase 3. La Generalitat anunciarà properament les mesures que regiran la nova etapa.

El Servei Català de Trànsit demana extremar la precaució en la conducció, sobretot aquest cap de setmana, atès que serà el primer amb mobilitat no restringida a tot Catalunya des de l’inici de la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia del coronavirus. Els Mossos d’Esquadra desplegaran 749 agents i faran 476 controls de trànsit aquest cap de setmana, dos dies abans de la revetlla de Sant Joan.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, en previsió de l’increment de mobilitat que s’habilitaran mesures especials de circulació tant en l’operació sortida com al retorn del cap de setmana. Des de l’SCT s’espera que aquesta nova situació tingui impacte sobretot en la mobilitat d’oci, ja que és la que fins ara tenia més restriccions. En aquest sentit, a partir d’avui es podrà anar a les segones residències i a les destinacions turístiques del país sense cap limitació de mobilitat.