L’assemblea general de l’AEQT analitza la nova realitat i els reptes del sector

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) va celebrar aquest dilluns la seva assemblea general ordinària, que per primera vegada va tenir lloc en format telemàtic. Com és habitual, la reunió va servir per donar a conèixer a les 32 companyies membre la tasca duta a terme per l’associació des de la darrera trobada, que havia tingut lloc al novembre.D’aquesta manera, al llarg dels informes de la gerència i de les 8 comissions de treball en què està estructurada l’associacióes van abordar qüestions i projectes que s’han treballat en el fòrum de l’AEQT.

En el seu discurs de benvinguda, el president de l’AEQT, Rubén Folgado, va fer un repàs dels profunds canvis que han afectat a la realitat del sector des que en la darrera reunió de l’assemblea, el passat mes de novembre del 2019, va ser elegit i va accedir al càrrec: l’accident que va patir el sector el 14 de gener, primer, i la crisi del coronavirus, després. Uns reptes inesperats, als quals la indústria s’ha hagut d’adaptar amb agilitat, i que han reforçat la seva aposta i compromís amb la seguretat, amb la transparència, amb el diàleg, i en general amb la societat del seu entorn.

Alhora, els últims esdeveniments han evidenciat el paper essencial de la indústria química, tant pels seus productes i subministraments de primera necessitat, com també en el seu rol com a motor econòmic del territori en un moment de greu crisi. A més, la crisi del COVID-19 ha donat una nova oportunitat al sector de posar en valor el seu compromís amb la societat i amb les persones, a través de diferents donacions a hospitals, institucions i entitats.